onsdag 21 augusti 2013

5-årsjubileum!

Idag är det fem år sedan jag började skriva på den här bloggen.
Då tränade jag och var i full gång med ledaruppdrag. Men det var troligen för mycket av allt roligt så numera är Orienteringstanten otränad och ledarbefriad. Med andra ord kan man säga att det har varit full rutschkana utför. Mina kvarblivna krafter har jag istället använt till att flytta och byta arbete och det har på ett annat plan varit andra sorts steg framåt.

Första inlägget:

torsdagen den 21:e augusti 2008


Var ute idag i skogen för att gå över området vi skall arrangera en motionsorientering i nästa torsdag. Det var faktiskt blött i sankmarkerna! Jag är ganska trött på allt regnande men det är klart att det är bättre så här än våra vanligtvis i augusti knastertorra skogar.

Skogspromenaden tog tre timmar så jag sparar dagens löpträning till imorgon bitti. Får inte slarva med träningen nu när det är nära till Tjejmilen. Jag följer ett träningsprogram på http://www.marathon.se/ som skall göra så att jag orkar jogga hela milen. Tror faktiskt att jag kommer klara det.

Fick iväg information om 25-manna igår och idag. Jag hoppas att vi blir lika många som förra året och att det kommer att gå minst lika bra. Karin anmäler sig som lagledare om Tobbe och Hjalmar följer med och Jensa är första deltagare som har anmält sig.

Skickade också iväg inbjudan till "introduktionskurs" till de barn och ungdomar som tidigare under året anmält intresse av att vara med i vår verksamhet. Det blir spännande att se hur många av dom som kommer till stugan på tisdag.

Ann-Marie och jag funderar på att kanske anmäla oss till Veteran-RM.

Populäraste inlägget:

tisdagen den 25:e januari 2011

Räven och harungarna

Vi har flyttat vår utedag från torsdagar till tisdagar. Idag trotsade vi det grådaskiga vädret och traskade in i vår lilla skog. Där lekte vi "Räven och harungarna". Den fungerar nästan som Kurragömma men utan själva tävlingsmomentet.
Detta gör vi på lektionstid så leken sammanfattades med ett "prat" om hur djuren gör för att skydda sig vintertid.
Förra tisdagen grävde vi i snöresterna för att kanske hitta små bon eller spår av möss. Det var en lite svår uppgift men istället hittades maskar och sniglar i jorden samt spindelbon och gråsugga under barken på tallarna..
Jag tror mycket på att man lär sig mycket mera genom sina upplevelser än genom att enbart läsa i böcker.

Hoppande räv
Bilden har jag lånat från en sida med gratisbilder och jag är säker på att alla hittat inlägget när de har letat efter bilder på rävar. Så kan det också bli!