torsdag 3 juni 2010

Plötsligt händer det...


Och plötsligt låg locket där i tvättkorgen. Och jag fattade ingenting.
Jag har saknat det sedan i början av januari och jag har varit säker på att jag hade tappat det i en taxi på Tobago.
Har letat efter ett nytt passande lock i fotoaffärer, på nätet samt har en Stockholmsbekant sökt i storstan åt mig. Men inte en enda träff.

Det tog ett tag innan jag fattade vad som hade hänt.
Alltså. Jag flög till Trinidad via New York strax före jul, dagen efter det stora snökaoset hade drabbat USA. Visste inget om detta utan var bara så himla nöjd med att jag hade blivit uppgraderad till första klass helt gratis. Hade inte ens en enda liten misstanke om vad som väntade mig trots kaoset på Newark vid inlämningen  av bagaget för vidare transport till Port of Spain.
Jag landade i rätt tid på Trinidad men inte min resväska. Suck! Panik!
Det blev att panikhandla det viktigaste i ett torftigt köpcentra. Hade bara några timmar på mig innan färjan till Tobago skulle avgå.
Sedan blev det att vänta. Efter fyra dagar, på julaftons förmiddag, ringde flygbolaget och meddelade att väskan skulle landa på Tobago en timme senare. Efter åtta timmars väntan på flygplatsen, 45 minuters bensinmackskö och drygt en timmes taxifärd till hotellet kunde jag äntligen få packa upp mina kläder, skor och andra prylar. En annorlunda julafton!
Jamen, linslocket dåra? Jo, jag la alla nyinköpta svettiga kläder i en tvättpåse. När jag kom hem till kalla Sverige blev alla kläder som inte kändes så användbara i januari liggande i tvättkorgen.
Tills nu. Dags för sommarkläder. Skakade lite på shortsen och ut ramlade locket. Som jag var så säker på att det låg i en taxi på Tobago.