fredag 14 november 2008


Renée Voltaire heter en firma som säljer veganmat. På Hälsomässan förra fredagen köpte jag örtsalt, buljong, kanelkryddade solrosfrön och lite annat från deras monter. Igår lagade jag till en riven rotfruktsgratäng efter ett recept jag hade hittat i veckans DN. Och så saltade jag med det nya örtsaltet.... Det brann som eld i munnen. Jag hade glömt bort att saltet heter Eldigt Örtsalt och innehåller bland annat Chili Hot.

Fick nya löparskor med posten idag. Paret jag köpte i april är slut i sulan så jag skickade efter ett nytt par i samma modell, Asics Gel-Kayana 14, från Runners Store. Dom finns både i vitt och svart. Jag valde dom svarta. Känns mest praktiskt så här års när det inte går att undvika geggiga vattenpölar och liknande.

Men någon löpträning blir det varken idag och antingen inte imorgon heller. Visserligen brukar jag motionera i dåligt väder men regn och blåst i november tillhör inte mina favoriter. Det går bra att fixa distansträningen hemma i vardagsrummet istället.

Höst-vinter distansträning

Placera din motionscykel eller crosstrainer på lagom avstånd från TV:n.

Se till att du har ett bord eller en bokylla nära cykeln så att du har en plats att lägga fjärrkontrollerna och ställa vattenglasen på.

Sätt på en film på dvd:n eller välj en film från någon filmkanal.

Börja cykla eller gå och gör det tills filmen är slut.

Tips! Se till att du är ensam hemma så at familjen slipper svettstanken.


Orientering idag har varit ett möte med GOF-Eva angående vår Framtidsdag den 23/11. Ikväll skall jag kanske försöka lära mig hur Run Oway fungerar så att jag sen kan visa min studiecirkel. Har redan sett att Fredrik L har lagt in sina vägval så han får väl istället för mig visa sina kompisar. Har också sett att det är ingen i D 50 som har ritat in vägval. Varför?