måndag 27 april 2009

Svid&gnällklubben

Snarare närmare influensa än förkylning. Hela kroppen värker. Och jag som har träningen imorgon kväll, skall flyga till fastlandet på onsdag och har anmält mig till två tävlingar i helgen. Säger inget.

Fick ordentligt grinslag när jag läste Gotlands Tidningar i morse och har anslutit mig till svid&gnällklubben på "helagotland".
Bison heter en gammal journalist (och orienterare) som skriver en krönika varje måndag i tidningen. Idag berättade han bland annat om när han besökte sin gamla moster som låg och sov i sin säng på ålderdomshemmet med en katt vid sina fötter. Han fortsätter så här:
"När jag för tio år sedan en kort tid jobbade på Sudergården i Burgsvik fanns det en katt på en av avdelningarna, men den blev man tvungen att göra sig av med när någon bland personalen klagade. Jag tror det handlade om allergi. De gamla sörjde och det gjorde den övriga personalen också.Är det så självklart att en anställds välbefinnande alltid måste gå före de gamlas? Säkert finns det i arbetarskyddslagen bestämmelser om det, men jag tycker inte det är rätt."
Jag mailade honom och skrev in samma på helagotlands sida:
Hej!
Angående allergisk personal på Sudergården i Burgsvik så föreslår jag att du startar en kampanj för utrotning av alla oss allergiker.Eftersom allergi oftas är ärftligt så är det väl lika bra att samla ihop alla familjer, (Eller varför inte hela släkter?), där det finns allergi hos någon medlem. Bara att rada upp och skjuta!Eller...varför inte gasa ihjäl oss med hår från pälsdjur, cigarettrök, starka dofter och pollen från hassel, björk och gräs? Samtidigt kan vi tvångsmatas med mat som innehåller nötter, gluten och laktos. Det kan bli en stor besparing för vår kommun och vårt land eftersom vi allergiker belastar sjukvårdens höga kostnader med våra problem och ibland rabatterande mediciner.Bara att sätta igång!
Hälsningar Marie-Louise