söndag 19 oktober 2014

Helg utan Älg vid Strömmaån i Lye

Högerklicka så kan du se kartan i större format.

Tog en promenad på Öppen 7. Jag har insett att jag inte kan springa något mera, i alla fall inte om sjukvården har någon mirakelmedicin mot värk i hela kroppen. Tråkigt, men det får vara bra så.
Gläntorna i området är tuffare än vad kartan återger. Det gäller att kryssa försiktigt mellan tynntaggarna. Det inhägnade området vid 4-5-6:an är betat så det gick lätt att ta sig fram och dessutom är höjdkurvorna, trots att det är Gotland, lätta att läsa och följa. Riktigt kul!
Bra gjort av arrangörerna att hugga upp en stig kring grönområdet mellan 6:an och 7:an så att det gick lite lättare att komma fram i de gamla igenvuxna träskområdet.
Sölade lite för mycket med kompassen så tiden blev drygt en timma. Hade ändå 20 löpare bakom mig. Hej hå!

Tävlingsområdet heter Lillrone vid Strömmaån i Lye. Där har jag aldrig varit förut och jag blev glad att arrangörerna hittat en ny vinkel på tävlingsområdet.


Det verkade vara många som aldrig hade varit där förut, inte ens segraren i D 50 - Marita Axelsson som var elev i Lye skola som liten tös.Jag visste att farfar Gerhards lillebror Helmer ledde vandringar längs ån när han levde. Tanken fanns när vi bodde på landet att jag skulle följa med någon gång men det blev aldrig så. Tråkigt!
För övrigt fick Helmer en dator när han fyllde 90 år och skrev då en bok om Lye socken. Läs mer om Helmer här: http://wwwc.aftonbladet.se/it/9812/20/aldre.html

Helmer 91 år.
Bilden är lånad från Aftonbladets artikel.

Tävlingen ... Grattis till Alabröderna Fredrik och David för sina segrar i H 18 och H 16, och till den före detta gotlandstösen Benita som segrade i D 21 och till Marita som jag nämnde här ovan.

PS David var den ende som jag hörde kände igen sig vid ån. Han hade varit där med skolan!