onsdag 30 mars 2016

Vem får välja ÖM 3?

I senaste numret av Skogssport ser serien om Majsan ut så här:

Ur Skogssport nr 2 2016.

Jag förstår att den skall vara rolig men jag blir bara irriterad.
Vem får välja ÖM 3?
Andemeningen med serieavsnittet är att vi som är vana orienterare inte får välja de lättare öppna banorna och det är minsann så i verkligheten också. Skämmas skall vi minsann göra!
En del av vitsen med de öppna motionsbanorna är väl att var och en som vill orientera skall få välja på vilket sätt man känner för. Eller?
Ibland är orienteringsrörelsen lite väl inskränkt ...

Numera när det verkligen syns att jag inte kan springa har de småspydiga kommentarerna angående mina banval ebbat ut och jag väljer helt efter banlängd och dagsform.
Vid långfredagens motionsorientering valde jag ÖM 3 eftersom ÖM 7 var lite längre en vanligt. Jag vet att jag blir helt utmattad av att vara i skogen längre än en timma så min maxlängd på en bana stoppar vid 3 km. Om inte terrängen är för backig ...


Det blev en lagom skogspromenad för mig. Fick en grymt stor tynntagg i höger sko mellan åttan och nian. Blev lite panik ett tag när inte trodde jag skulle få ut den ur skon men det gick efter några minuters lirkande.
Så är det nu för tiden i våra gotländska skogar och nästa gång får jag väl ta med mig en tång.

Hm... det är väl ingen arrangör som delar ut pris till de bästa på de öppna banorna? Priserna skall ju lottas bland alla deltagare.