lördag 4 juli 2009

Minst 90% grönt

Ungefär så här såg större delen av dagens karta och terräng ut!

- Det här är ingen bra pr för orienteringen, sa före detta Gardatjejen och numera stockolmskan Marita. Tycker man som hon var det tur att det inte var så många nya orienterare vid Gardas fjärde deltävling i Skogis cup. "Jungel cup" skulle man kunna kalla dagens etapp.

Trots allt grönt valde jag en längre bana än vad jag brukar göra. Meningen var att jag skulle byta ut morgondagens långpass mot dagens orienteringsbana för att få vila benen lite inför 3-dagars som startar på tisdag. Gårdagens och morgonens åskregn hade gjort skogen rejält blöt och jag tänkte att det är lika bra att vänja sig med allt det blöta inför 3- och 5-dagars. Men att byta ut läslinsen mot halvglasögonen och senilskärmen funkade inte speciellt bra. Mellan fyran och femman stod jag helt still i minst tio minuter för att på något sätt få bort imman på glasögonen. Nylonkläderna var för blöta. Linnet var för blött. Drog ner byxorna för att eventuellt hitta en torr fläck på idrottstrosorna. Tur att jag var ensam i skogen! I alla fall så funkade det något sånär och när jag kom ut ur djungeln in på en glänta började det fläkta lite och resten av fukten försvann. 80 minuter, inklusive glasögontjafset, tog det att snubbla runt i djungeln mellan Lye och Etelhem.

Tog en simtur bland de vita näckrosorna i Sigvalde träsk. Köpte en fin temugg vid Etelhems krukmakeri.

Förresten... har beställt och fått ett par orienteringsglasögon med rätt styrkor med mera. Men... läsytorna sitter för högt upp och jag har ännu inte kontaktat firman jag beställde av. Hade varit mycket lättare om jag hade kunnat köpa glasögonen i Visby. Får väl fixa det... nångång... kanske...