lördag 25 juli 2009

5-dagars Hemresan


Efter båtolyckan hade oron spridit sig bland oss gotlänningar hur det skulle bli med vår hemfärd till ön. Inställda turer? Försenade turer?
För Ludvig blev det extra besvärligt eftersom hämtningens tur på fredagmorgon blev inställd och hela resan flyttad till idag. Men eftersom fredagens kvällstur hem verkade gå i rätt tid så blev det att ta med sorken och köra i god tid till Oskarshamn för att köpa en biljett på terminalen. Gick inte att boka varken över nätet eller per telefon.

Det löste sig och vi passade på att spela lite Äventyrsgolf vid Gunnarsö camping för att slå ihjäl tiden till avgång. Naturligtvis var jag chanslös mot det blivande golfproffset och han lyckades dessutom slå banrekord!

  • Jo, jag skriver 5-dagars. Vet att det heter O-ringen men tycker att det känns fånigt.

  • Toakö. Välj alltid den med minst antal av pojkar och män i. Förstår?

  • Duschkö. Välj alltid den med minst antal flickor och yngre damer i. Hårtvätt, slänga med håret och rakning av benen tar mycket lång tid.

  • Inte springa med läslins i ena ögat. Hellre immiga halvglasögon.

  • Träna orienterings- och skogslöpningsteknik INNAN 5-dagars. Inte samband med tävlingen.

5-dagars etapp 5

Försökte verkligen skärpa mig och vara lugn och fokuserad trots alla damer som startade precis efter mig med den närmaste endast 17 sekunder i hasorna. Till ettan gick det bra men till tvåan blev det som vanligt... Knappt 200 meter till en jätteenkel liten höjd tog mer än sju minuter och bomtiden blev mer än sex minuter! Näst längst tid!
Förstår inte vad jag gör. När jag är 30-40 meter till vänster om höjden och skärmen kan jag helt plötsligt inte läsa in mig och far iväg åt motsatt håll, snurrar omkring och efter en stund är det som om hjärnan sätts på igen och allting ser självklart ut. Funderar mycket på vad det är som händer och oroar mig en hel del över det.
Framme vid skärmen stämplar jag samtidigt med en Frösödam som startade mer än fem minuter och sex placeringar efter mig. Vi stämplar samtidigt vid trean och fyran. Jag noterar att hon orienterar bättre mig och att jag springer lite fortare än henne.
Till femman är det en "långsträcka" med klättring uppför åsen. Två vägval finns det. Antingen springer jag till höger som verkar lite längre men med mindre tänk eller mera rakt på men som korsar strecket några gånger. Frösödamen tar det sistnämnda vägvalet och jag väljer det till höger. Troligen var det bästa valet för mig och var endast drygt två minuter efter de bästa och mer än fyra minuter bättre än hon från Frösön.
Sen var det ner för åsen en liten bit till sexan, slarvar med vägvalet till sjuan och bommar. Blir även en liten bom till åttan. Kommer i mål och tror att de som startade precis bakom mig redan är i mål men så var det inte. Blev 24:a och den enda som hade sprungit om mig var hon startade precis bakom mig.
Känns som placering 20 "nånting" är ett vanligt 5-dagars resultat för mig.

Nina och LillKarlsson tog etappsegrar! Grattis! Grattis!
Nina blev sjua i D 35 K och LillKarlsson trea i H 21 M.
Tove tog sig förbi tjejen framför och kom i mål som tvåa i D 12.