måndag 12 juli 2010

2-dagars - en dag till

Här vid första etappens start hade många löpare problem med att passa kartan. Kanske hade jag också haft problem om det inte var så att terrängen är mycket känd för mig.
Hjälpte alltså den norska flickan till ettan.  Förstår att hon hade problem efter som det är "lite" skillnad på de gotländska och norska höjderna.

Startpunkten etapp 2. Som du ser på fotot är solen lika stark som dagen innan. Jag hade tur och fick mycket skugga under en tall.Behövde inte hjälpa så många barn eftersom de flesta hade skugga med sig. För mig okända orienterare på bilden.


Fick istället hjälpa några flera vuxna. När jag tittar på D 55:s bana ser jag att det inte är helt enkelt att passa kartan eftersom de flesta skulle vända i en spetsig vinkel mot sin första kontroll.
Tycker nog att många borde ha valt att ta sig upp för klintkanten lite mera söderut för att slippa springa uppför "stenrasslet" för att sista biten klättra uppför en brant. Efter klättrande var det, för de flesta, bara att ta sig fram till staketet och lämplig övergång.
Så var det för de flesta deltagarna.

Erik Pettersson, numera OK Linné, blev tvåa i H 21 Eoch var inte nöjd. Benita kom trea i D 21 E var nöjd med att bara ta sig runt. Värmen tog hårt både på eliten och motionärerna.

Svetten rinner fortfarande på mig. Temperaturen har sjunkit 3 grader på en timma, från 26 till 23.
Imorgon 3-dagars. Blir likadant väder imorgon och det blir nog ingen öppen bana i promenadtempo för mig.