söndag 30 november 2008

Första advent och det har varit mörkt ute hela dagen. Nästan så man skulle kunna tro att det är årets mörkaste dag men det ännu tre veckor dit. Dagens extremt grå väder spelar så klart en viss roll. Jag får trösta mig med det gamla talesättet "Anders slaskar och julen braskar".
Jag hade ingen lust alls att traska runt med mina stavar idag så jag pysslade lite här hemma och gjorde 86 köttbullar. Testade ett recept i ICA:s nya receptbok "HELA SVERIGES HUSMAN" där man bland annat blandar i kikärter, senap och honung med köttfärsen istället för ströbröd och ägg. Det blev väldigt lättrullade köttbullar som jag stekte på en plåt i ugnen. De smakade bra och passade både till lingonsylt och rödbetssallad. Receptet skall räcka till tio personer men med mitt sätt att räkna räcker det till 15. Räknar jag som Studenten så räcker det bara till tre personer. Allting är som sagt var relativt!
Har ägnat kvällen åt att förbereda morgonkvällens styrelsesammanträde samt renskrivit orienteringsgruppens planering för 2009. Hoppas verkligen att valberedningen hittar någon eller några som kan ta över några av mina uppdrag. Blir ju aldrig någon vila för tanken.
Blev i alla fall en runda igår på berget med Östergarnstanterna. Trevligt med lite sällskap för omväxlings skull.