söndag 16 september 2012

Höstorientering

Hösträffen och SM är några tävlingar som hör hösten till.
Tre gotlänningar SM-sprang i Gästrikland och en grupp med gotländska ungdomar deltog i USM i Småland. Bäst lyckades Tove som kom på 12:e plats i Sprinten och på delad 16:e plats på D 15:s långa bana samt distrikslaget vilket blev 23:a i dagens stafett. Med gotländska mått mätt är det mycket bra resultat!
Höstträffen var framflyttad till idag vilket jag tror gjorde att det inte var lika många deltagare som brukligt är. Förstår att det inte går att arrangera Stafett DM samtidigt som SM tävlingar men förstår inte varför just helgens SM skulle prioriteras bort och inte nästa helgs?
Synd på ett bra arrangemang!

Dagens väder var perfekt, Öppen 7 lite väl lätt och kärleksmumsen supergoda.


Har ritat in vägvalet mellan 3:an och 4:an ifall någon vill veta hur det gick att springa närmaste vägen. Ser på sträcktiderna att en del villade bort sig ordentligt bland stugorna i Ljugarn.
Från 10:an till sista tänkte jag att det blir för tungt i sanden men kravlade mig fram den vägen ändå. Det västra vägvalet på fastare mark är 100 meter längre men jag är helt säker på att det var så jag skulle ha gjort.
(Blev dessutom tvungen att springa i vattenbrynet eftersom ett gäng gubbar med bland annat Gurpe-Gunnar okuperade stranden för tvagning!)


Om du tycker det här är en trevlig kontrollutsikt tycker jag att du skall anmäla dig till Helg utan Älg i oktober!