söndag 20 mars 2011

Mamma Anna 40 år- Grattis!

På väg hem i den iskalla natten, upplyst av den stora månen, slog det mig att jag borde ha hållit ett tal för nyblivna 40-åringen Anna. Har grämt mig över min tafatthet hela dagen.
Vi, det vill säga jag, Ullis och Gurpe-Anki hade varit på Annas fest i kastalet i Ala. Musik, sång, mat, lekar och tårttävling stod på festprogrammet. Vi pratade, stimmade och hade skoj. I samband med tårtätningen reste sig min bordsgranne, Annans kollega, upp och höll ett långt och underfundigt tal till sin "kära kollega". Vi blev nog alla så tagna av talet att ingen annan kom sig för att hålla något tal.
Som representant för klubbkamraterna,  borde väl jag som den äldsta ha tagit till orda.

Förutom att Anna hjälper till vid träningar,tävlingar (Har fotat nästan alla bilder som ligger på klubbens hemsida.) och i stugan på olika sätt lotsar hon sina fyra pojkar ut till tävlingarna tillsammans med Anders och hunden. Varje deltävling i GoOLcupen har vi alltid fyra givna poäng och detta tack vare Anna! Inte så konstigt att jag kallar henne mamma Anna här på bloggen.
Hon styr upp sin familj med sin trygga hand på samma lugna sätt som hon, vad jag förstod av talet, styr barnkliniken på Visby lasarett där hon arbetar som barnhälsoöverläkare.
Alltså... Hus  i Ala, fyra barn, hund, jobbet, orientering, Ö-bandet, aktivt friluftsliv och säkert mycket mera.
Respekt Anna! Respekt!
En lugn stund för sig själv kan Anna behöva, tänkte vi och presenten blev därefter. Ha det skönt Anna!

Anna med sin familj
PS Bilden är lånad från SR Gotland.