torsdag 14 november 2013

Steloperation - Du får inte springa!

- Du får inte springa, sa doktorn till mig när jag kom på besök till ortopedmottagningen igår. Kotorna trycks ihop ännu mera om du inte slutar nu. För konditionens skull får du simma och cykla.

Jaha, jaha ... det låter ju kul. Inte.

Alla läkare som jag har varit hos de senaste åren för att få hjälp med värken i ryggen och i högerfoten har envisats med att fokusera antingen på ryggen eller på foten. Precis som om ryggen och foten sitter på olika kroppar och inte har någon påverkan på varandra. Suck! Det är minsann inte lätt att ha ont.
För drygt en månad sedan fick jag en otros till högerfoten och foten har mått bra av stödet men inte ryggen. De senaste veckorna har värken varit grym i ryggen, höfterna och låren.
Igår var jag kallad till ortopedmottagningen för att ta ställning till om jag vill att foten skall stelopereras eller inte. Men när jag hade berättat om min värkande rygg och doktorn tittat på röntgenbilderna så lämnades foten därhän och istället kom ryggbesvären i fokus. Doktorn mumlade något om att hon inte hade tittat på bilderna och inte heller i journalen förra gången jag var hos henne. Blev inte överraskad eftersom ingen av de andra doktorerna som jag har träffat har gjort det heller.

Gårdagens besök resulterade i remiss till ny röntgen av ryggen för att sedan ta beslut om steloperation, remiss till fotkirurg och ordentlig dos av värktabletter.
Alldeles för ordentlig dos ... Håll på att "sisa av" på jobbet idag och med hjälp av "medicinexperten" tillika arbetskompisen Anneli har jag på eget bevåg sänkt dosen från fem tabletter till en och en halv.
Får vara bra så!