söndag 6 april 2014

Orientering igen - Broruset på tippen

Högerklicka så blir det en större karta.
Idag var det dags för årets första tävling här på ön. Kul med nyritad karta men området är rätt så "sopigt"
Tänkte att kartan var ritad för mb-orientering men GOF-Eva berättade att området hade ritas för att fylla i vita områden runt Visby.
Den här banan tog 57 minuter för mig! Värk och dålig kondition kunde inte hindra mig från att lufsa, gå, krypa och snubbla fram bland tynnen och enbuskar. Bommade inget men tog, som sagt var, gott om tid på mig.
Hade svårt att läsa kartan vid de tre första kontrollerna men det var bara att ta mig in i ringen så satt skärmarna där. (Vårskog utan löv underlättar mycket!) Till fyran var det grymt brant, tror det är 30 m ganska rakt uppför. Gick uppför men det kändes som om jag kröp. Blev omgången av spänstfenomenet Ronny. Till och med han gick! Till femman passade jag på att kolla utsikten över Visby.
Till sjuan tog jag ett onödigt långt högervägval bara för att slippa resten av höjdkurvorna på den gamla tippen. Träffade Gurpe-Anki med barnbarnet Ellen som provade inskolningsbanan för första gången. Stannade och pratade lite. Vi har ju inte setts på länge och lilla Ellen har jag inte träffat tidigare eftersom hon är en Stockholmstös.
Nian kändes lite knepig. Lite svårt med stegningen bland tynnen och ene men när jag stannade till lite för tidigt sa Matting till mig att gläntan borde vara lite längre fram. Fick syn på tippen och kunde styra in mot den pyttelilla gläntan. Eller hittade jag den för att Bro-Håkan kom susande förbi mig och ledde oss alla lite småyra in genom snåren till skärmen.
Fyra stora rivsår på mitt högra lår och ett par trasiga nylonbyxor! Ja, så kan det gå när man inte har ögonen med sig i täta skogen. Ett minne för livet på min väg mellan åttan och nian idag den 6:e april 2014!

PS Jag vill gärna ha en elcykel så gå in på http://www.gotlandsenergi.se/tavla/ och gilla min bild!
Naturligtvis är det bilden med en karta i en cykelkorg.