fredag 28 juni 2013

Motionsorientering i Ardre

Tog semester igår för att kunna vara med i kvällens motionsorientering. Behöver göra så eftersom det är svårt för mig att vara med och orientera efter en hel arbetsdag. Foten och ryggen värker samtidigt som det är svårt att hinna fram i rätt tid.
Jag orienterar gärna i Ardre och kartan är nästan ny så det var roligt att kunna vara med. Trots alla enbuskar.

Högerklicka på bilden så ser du detaljerna bättre.
Första och sista delen av banan är enbuskskog som är så tät att det är svårt att ta sig runt "enebärrabusken". Lägg till rötter och hällsprickor så förstår man varför alla på min bana hade långa tider. Det gäller att undvika skogen så mycket som möjligt.
Bergskanten är en gammal fornborg. Tog mig ner mellan stupen och kom lite snett in till branten. Missade den kontrollen även i höstas vid Helg utan Älg. Det är skumt i det där området och marken ser nästan ut som en bevuxen sankmark.
Sprang lite för långt åt höger ut från femman, kände mig lite osäker mellan sjuan och åttan, ramlade en gång, var ensam i skogen hela vägen fram till åttan (förutom skymt av Bro-Cajsa in till trean). Var inte trött när jag kom i mål. Börjar misstänka att orken är mycket bättre skick än foten och ryggen.

Bra slut på kvällen med pizza på Bruna Dörren i Ljugarn där vi fick sällskap av "gräsänkligen" VOK-Andreas,