lördag 13 september 2008

Låg på tredje plats fram till stora bommen på tredje kontrollen. En simpel grop 100 m in från en stig i ett område med hjälpkurvor. Hittar inte skärmen. Går lite åt vänster och det blir lite för mycket åt vänster. Hittar en grop med en kontroll men med fel kodsiffra. Suck! Får hjälp av kocken Håkan och tar mig försiktigt fram till min kontroll. Ser Biggles och Katarina springa därifrån och jag förstår att min bom har blivit alldeles för stor. Mer än 7 minuter enligt WinSplits. Hittar fjärde kontrollen, nummer 44, men sitter här nu och funderar på om den verkligen hängde rätt. Tror att den hängde vid en nedförshjälpkurva istället för vid gropen vid åskanten. Lena vann vår klass idag. Grattis! Imorgon är det Stafett-DM och jag har bett att få slippa vara med för att istället hjälpa våra barn och ungdomar. När alla har startat ger jag mig nog ut på Öppen 9. OM det inte regnar!
"Jagspringerorienteringbaraförattinteblitjock" låg också trea i D 21 när hon bommar sin åttonde kontroll och så är den här dagen förstörd för henne. (Delvis tror jag.) Segrade gjorde landslagesset Linnéa och på andra plats kom Benita. Hon blev därmed årets Tröjmästarinna. Grattis! Benitas lillasyster, den duktiga tyngdlyfterskan Carita, hade chans att vinna Juniortröjan men från sista till mål tog hon det väldigt lungt. Segrade gjorde istället vår endast 15-åriga Frida med 15 sekunder. Grattis! Svenska tyngdlyftningsmästarinnan Carita berättade att hon skulle vara med och orientera lite mera och inte lyfta så mycket. Kul!
Började dagen med marknaden. Handlade många olika bröd och bullar, sylt, te, höstkrans, hallon och några böcker innan regnet kom och jag cyklade hem. Fick en gratis GA där det fanns ett stort reportage om vägen från Visby till Kräklingbo. GurpeGunnars Grålle fanns med på bild!