lördag 23 maj 2009

Skärmar bland sanddyner


Länskamp mot Kalmar län vid Fårö fyr idag. Som GOF:s ordförande skulle jag vara på plats för att visa intresse. Ok för mig trots det halvdåliga vädret. Helt ok hade det varit om jag hade kunnat springa. Men eftersom jag väldigt gärna vill hitta skärmar bland sanddynerna vid Norsta Aurar så anmälde jag mig till den svåraste direktbanan och tog mig en promenad med regnjackan på och gipset inlindad i en Konsumkasse.
Banan var 7 km lång och med 17 kontroller så jag kortade ner den till 5 km med 14 kontroller. Både bland öppna och bevuxna sanddynerna gäller det att "hålla tungan rätt i mun" annars så är man rätt så snart på villovägar. Det var många som fick erfara och jag fick under min promenad hjälpa ett tiotal löpare till rätta. Jag som gick hittade alla kontroller med en gång men så tog det också 100 minuter!

Kan tyvärr inte visa kartan förrän Dottern eller Studenten har tid att visa sin gamla mamma hur det funkar med tekniken. För några år sedan arrangerades Kort SM i det här området så ni förstår nog att det inte är helt lättorienterat. (Bronsmedaljör i D 18 blev vår duktiga Lisa Larsson.)

Liten roadtripp på vägen hem. Vi, GurpeAnki och jag, stannade bland annat till vid Rute Stenungsbageri. Tjockt med folk men orkade med kön och köpte bröd, bullar och rabarberkakor. Mums!