måndag 21 september 2009

Lerumsträffen

Med tanke på att jag arbetar på Gråbo Visby var det lite lustigt att gårdagens tävling var i Gråbo i Lerum. I alla fall så var inte resten så lustigt.
Våra banor skall vara 3,5 km och gårdagens bana var 3,9 km. Funderade lite på om terrängen var lättlöpt eftersom banan var längre än vanligt. Men, hallå tanten... vi snackar Göteborg nu. Och mycket riktigt kom Silke och varnade mig strax innan start för den tuffa terrängen jämfört med slätlöpningen här på Gotland.
Men en lite kortare bana hade kanske gjort att vi slapp få en korsande bana och så hade jag sluppit ett av dagens stora misstag.

(Du som är mycket trött på att läsa om mina misstag i skogen kan sluta läsa nu. Men du som gillar att gotta dig i andras bristande orienteringsteknik kan fortsättta trots att jag inte bjuder mina värstingar.)

Vi var nio tävlande i D 50. Mina sträcktidsplaceringar blev: 5-9-7-3-7-1-2-6-9-9-3-3.
S-1
Kände mig tvungen att kolla kodsiffran vid stenen trots att jag visste vart jag skulle springa till min kontroll.
1-2
Började fundera på varför sankmarkernas grästuvor verkade fortsätta upp för bergskanten. (Fick svaret av Fiskgubben när jag kom i mål. Speakern hade berättat att kvävenedfallet är så stort i dessa trakter att gräset växer stort och mycket.)
Gled förbi den mossbeklädda stenen.
2-3
Konstig att jag inte blev sist. WP markerar inte bom trots att jag är drygt åtta minuter efter bästa tiden. Var slarvig ut från kontrollen. Fick ett jättehjärnsläpp och fick stå i flera minuter på en stor stig för att passa kartan. När jag närmar mig kontrollen upptäcker jag att jag är på väg till sjuan. F-n!!!
3-4
Inga problem.
4-5
Valde höger vägval vilket blev ett dåligt vägval. Skulle naturligtvis ha sprungit mera rakt på. Skyller på min bristande erfarenhet av att springa på backarna i Lerum.
5-6
Snabbast!
6-7
Näst bäst!
7-8
Inte så lysande men ändå ok. Den skärmen var en av de absolut mest nedtryckta jag har stämplat vid på länge.
8-9
Letade på en höjd för tidigt bara för det kom folk nerför backen. Idiot!
9-10
Skulle som vanligt tagit ett runt om vägval till stora stigen. Kan inte läsa deffar och trodde skärmen skulle sitta uppe på. Idiot!
10-11 och 11-mål
Enkelt och då blir tiderna ok.

Är som oftast inte överrens med WP angående mina bomtider och anser att jag slarvade bort 20 minuter. Och om om inte hade funnits hade jag blivit tvåa. Så det så!

Tuvigt, backigt, missar men lättläst karta, fin terräng och solsken!