torsdag 28 juli 2011

Bad och trav

Om du får höra talas om en liten rund tant som flöt omkring som en säl i de stenhårda dyningar vid stranden i Nice så kan det vara jag som någon har sett och har haft roligt åt.
Fiskgubben hade roligt men var lite orolig också eftersom han inte har orken att hämta mig om jag skulle flyta ut till havs.
Klapperstensstrand, kraftiga dyningar och salt vatten - då krävs badtofflor och simglasögon. Båda sakerna kvar hemma. Gick i vattnet med flipp-floppen, blev överraskad av kraften  och ramlade omkull. Tog mig utåt, försökte simma men det gick inte så bra med tofflorna på. Tog mig inåt, såg inte var jag gick eftersom jag blundade på grund av saltvattnet i ögonen. Ramlade, ramlade... lyckades ta av mig flippfloppen och fick grepp om botten och kravlade mig i land.
Kul att man kan roa andra!

Klappersten...

...och kraftiga dyningar var ingen barnlek!
Varmt vatten och sol kompenserade.
Kvällens ägnades åt trav på Hippodromen vid Cagnes-sur-Mer.
Lika svårt som att försöka simma i havet eftersom flera av hästarna värmde upp utan vojlock och så var det där med franska spåket. Lika lost som i Venedig.

Enda travbanan med Medelhavet som utsikt!
Mellan loppen var det dansuppvisning som endast intresserade några få, ridande poliser visade upp sig och man kunde köpa en av Nices specialrätter - SOCCA.

Här gräddas det socca.

Socca är en sorts pannkaka bakad på kikärtsmjöl och olivolja.
Den äts med svartpeppar.
Ätbart men ganska så smaklöst.