fredag 16 juli 2010

RosorDet finns många rosor här på ön. Både vilda i skogen och planterade i trädgårdarna.
De finaste rosorna finns i vår botaniska trädgård straxt innanför den norra och västra delen av muren. Den heter "De badande vännernas trädgård".


83 minuter i skogen

83 minuter i hettan tog det för mig att traska runt Öppen 7. Plockade smultron, gick omvägar för att slippa förvirra mig i den grön-gul fläckiga skogen, hjälpte många äldre orienterare och så även Gunsan som gick ut som fyra i D 55.
Det hjälpte inte. Hon blev inte godkänd eftersom hon stämplade sexan två gånger och "glömde" femman. Kanske var det Bysen hon hade mött. Eller är det jag som är Torspjäsku?
Det var ovanligt tuffa startfält i de flesta äldre klasserna och segrarinnan i D 21 E, Helena Svensson, sa till mig att det troligen hade varit svårare att vinna i sin ordinarie klass D 40.
Otroligt att deltagarna i årets 3-dagars orkade springa i den grymma hettan bland alla tynnen och snår. Trot inte att jag hade orkat med det.

Linnea är enligt mamma Lena endast lite öm i knät.Och inga stygn blev det. Så vi får titta lite mera på den där tänkta resan till Trondheim.

PS Träffade Riggan igåroch Gunsan kom förbi idag. Letade efter Bittan men hittade henne inte.