söndag 15 september 2013

DM lång i Bunge

I vår näst norraste (Kan man säga så?) socken, Bunge, finns det ett näs där Kurre Kartritare har ritat en karta över området. Det är bra att det just han som har ritat kartan för då vet jag att den stämmer.
Dagens 7:a var väl i lättaste laget men det gjorde inte så mycket om inte banläggaren drabbast av "Hur-löser-jag-sista-kilometern-in-till-mål? Syndromet. (HLJSKITMS) Det blir inte så mycket orientering kvar när sista kilometern av den 2,8 km korta banan består av gröna kontroller.
Tror att det är tredje banan i år som avslutas på samma sätt.

Högerklicka om du vill se en större karta.
Det luktade vattenmynta om gläntorna i banans början. Gläntorna var tuviga som gamla uttorkade träsk brukar vara och höger foten ville inte riktigt vara med. Vingel. vingel ...Vet inte hur jag kom in till tvåan men hade tredje bästa tid dit trots bommen.
Eventor säger att jag bommade trean men det gjorde jag inte. Snubblade på en gren och smällde i höger knä. Gjorde rackans ont och det blev ett klassiskt skrapsår. (Tänk ett bart knä i asfalten ...)
Vidare mot fyran insåg jag att det skulle bli bättre med springa-omkring-vägval istället för att snubbla bland tuvor, fastna i salmbärssnåren och kryssa mellan ormbunkarna.
Vid åttan var jag i ledningen men sedan var det dags för den gröna delen av banan och gubbsen sprang på för fullt. Blev fyra 1.10 efter snabbaste gubben.
Båda knäna, högerfoten och ryggen värker men det är normalläge för mig och känner mig rätt nöjd med dagens utflykt.

Tröjmästartävlingen avgjordes idag. Mattias Westfält, Bro och 16-åriga Tove Rönnbäck, VOK blev årets mästare. Grattis till er båda!

USM blir spännande att följa för oss gotlänningar där Tove har stor chans till en bra placering i D 16. I H 16 springer duktige Amadeus, Bro men han har tyvärr fått en spricka i ena foten och kan nog inte prestera på topp. Lycka till alla gotlandsungdomar som åker till Skåne för att tävla!