söndag 14 september 2008

Letar febrilt efter tynntagar på benen och armarna. Efter helgens bataljer med nyponbuskar och kryptynne vill man ju inte drabbas av blodförgiftning på grund av taggarna i skogen. Vet inte vad som är värst, nyponbuskens långa grenar som biter sig fast i låren när man försöker ta sig fram eller slånbärsbuskarna längs marken vars sylvassa taggar borrar sig in i fötterna genom skorna. Många kom blodiga i mål för det gäller ju att inte väja för några snårigheter när man är en "riktig" orienterare. Magister Persson senior visade efter tävlingen upp sina blessyrer som han hade fått efter en markkänning, men som tur var hade han bytt till plastglasögonen innan start. Lite smällar och blod kan man tåla men att ta sig runt utan glasögon det är värre det. Det är sånt som är vardag för "riktiga" orienterare.
Eva var sjuk idag så att det blev lite omflyttning av folk och jag blev tvungen att springa sista sträckan i D 125. Vi (Ullis, Anki och jag) vann och det var inte så svårt eftersom vi var det enda laget. Banan var 5,2 km och hade 15 kontroller. Missade sjunde kontrollen, en sankmark i en grop. Som vanligt en riktig klantmiss. Blev bra orienteringsträning med så många kontroller.
Lovisa, Frej och Fredrik segrade i H 12 och Hanna, Ebba. Linnéa och Victoria i D 12. Grattis!
Igår såg jag och GurpeAnki två stora flockar med tranor på vägen hem från tävlingen. Jag har aldrig sett så många tranor livs levande. Två tranor är det mesta jag har sett tidigare. Dom brukar stå på åkerna utanför vårat hus och föra en massa oväsen tidigt på morgnarna. Tog med mig kameran idag för att fotografera men hade glömt att sätta i batteriet som varit på laddning. Tråkigt! Tog kort med mobilen och spelade in en kort videosnutt, men det förstår vem som helst vilken kvalité det blev på bilderna och filmen. Fick med lite ljud i alla fall.
SMS kl 11:27 -Carl Bildt är incheckad på våningen jag städar idag.