lördag 8 maj 2010

Lillkorpen 36:e gången


Lillkorpen för 36:e gången och 35 år sedan första tävlingen. Idag vid Mix Ranch i Stenkyrka. Vädret var inte i närheten av toppen men vi slapp regn och snö. Egentligen ganska typisk gotländsk vinterdag med rå kyla som inga kläder kan stoppa.
Lyckligtvis var det många som vågade chansa på att det inte skulle regna så det var inte så många som inte kom till start. Kan kanske bero på att det har varit så kallt så länge nu att barnen och ungdomarna har vanan inne att klä sig varmt.
Som vanligt brukar banläggaren/banläggarna vara någon av våra juniorer och sen lång tid tillbaka är det eleverna på vårt orienteringsgymnasie som är ansvariga. Årets banläggare var Brokillen Alexander Nilsson som hade lagt banor i fin vitsippskog och längs ett staket genom ett blågrönt område ungefär norr om ranchen.
Så det var många barn som kom i mål med lera upp till näsan och med känslan av att få känna sig som en riktig orienterare.

Jag brukar hjälpa till vid startpunkten och så även i år. Hann med att heja på mina egna ettor och mina "gamla" elever som nu går i sexan och fortfarande är med "bara för att det är kul". Bra jobbat!

Angående Alexander... Håller fortfarande på att flytta och hittade häromdagen ett 24 år gammalt tidningsklipp som handlar om Lillkorpen. På bilden ser man tävlingsledaren Karin, Alexanders pappas moster, banläggaren Kjell, Alexanders farbror, samt jag med en mycket liten Student i min famn. Släkten Nillson-Skalberg är en gigantisk orienteringsklan här på ön.

Tävling i morgon. Burr!
Startar inte om det regnar. Är en riktig låtsasorienterare alltså.

PS Idag var Alexanders pappas farbror tillika morbror tävlingsledare.