måndag 16 september 2013

GT-tröjan 2013 - Hallå GT! Var är ni?

Gotlands Tidningar delar varje år ut en "mästartröja" till den bäste herrorienteraren och den bästa damorienteraren här på ön. Igår var det den sista och avgörande tävlingen i kampen om tröjorna och ställningen var ganska jämn i båda klasserna så en viss spänning fanns i att följa löparnas DM-lopp.
Ifall för oss orienterare, även fast vi inte är så många, men även för GT borde ha varit intresserade eftersom det handlade om deras "mästartröjor". Men icke ...
I dagens tidning hittar jag ett kort enspalters referat med en bild av VOK-Anna som blev tvåa både i DM lång och tröjstriden. Var var bilderna på segrarna?
Referatet är rätt så obegripligt och felaktigt. Till exempel läser jag att Tove fick 55 poäng och mamma Anna 50 poäng samt att Mattias fick 55 poäng och Brent 50 poäng. Fel! Fel! Fel! Rätt skall vara att Anna fick 54, Mattias 60 och Brent 54 poäng.
Tove är bara 16 år och vår yngsta Tröjmästarinna någonsin. Är det inte tillräckligt intressant för att tidningen som delar ut "Mästartröjorna" att bevaka?

Tove - Tröjmästarinna!
Bilden är lånad från klubbens facebooksida.
www.svaideroma.se