söndag 28 september 2008

Vad skall jag skylla på? Helt säkert är det så att det är fel på kompassen. Kan inte vara mitt fel att jag kommer sååå snett. När jag lärde mig orientera var det kompass rakt på som gällde så nog har jag tränat kompassgång i många år. Eller berodde dagens missar på att det regnade när jag gick upp och jag fick en negativ inställning till dagens tävling trots att solen kom fram och sken på oss som sprang på File Hajdar? Eller berodde det på att jag startade sent och hann att bli både hungrig och frusen? (10-åriga David var snabbt i mål och konstaterade att jag startade sist och önskade mig lycka till. Tack för det David! Det behövs varje gång jag skall ut i skogen. )Kunde naturligvis ha fortsatt i kompassriktningen ut till stigen för att läsa in mig istället för att försöka läsa in mig i vår detaljfattiga terräng. Gjorde i alla fall GurpeAnki glad som slog mig med åtta minuter. För det var väl hela den här veckan man skulle göra en god gärning eller var det bara en dag?
Veckan som kommer blir det mycket orientering; träning för gula gruppen, pm till 25-manna, förbereda speakeriet till Helg utan älg samt GOF:s styrelsemöte.
Efter lördagens skidföreläsning åt vi smaskig köttgryta tillagad av skidgruppens kock Håkan. Måste prata med valberedningen att vi i orienteringsgruppen också behöver en kock.
Föreläsningen var naturligtvis mycket elitinriktad så nu skall jag försöka hitta något skidträningsprogram för motionstanter på nätet.