söndag 8 november 2009

Ordförandekonferensen färdig

Ordförandekonferensen är färdig. Sitter nu på en skakig buss från Bergby gård utanför Hallstavik mot Arlanda. Därifrån är det taxi till Bromma och sedan flyg till Visby kl 15. Schemat är tight så det vill till att det inte finns några hinder på vägen.
Konferensen har mest handlat om rapportering av vad styrelsen och kansliet har hunnit med av uppdragen från senaste förbundsmötet samt hur långt vi har kommit i Offenssiv orientering. Information om detta till klubbarna är på gång och den 28/11 kommer Lasse Greilert till oss på Gotland.
Hoppas nu att våra klubbar kommer till träffen trots att Bro har flyttat på Tröjfesten till samma datum. (Litet grrr!)
Vi fick också en genomgång av motionerna till nästa förbundsmöte. Bara sju stycken som knappast kommer att skapa någon större debatt. Vilket troligen förslaget till nya regler och tävlingsklaser med mera kommer att göra. Blir säkert bra till slut.
Bra att konferensen bara har tagit ett dygn men tråkigt att jag inte hann med att ta en promenad i omgivningarna vid Väddöviken. Fri tid = mörk tid.

Hoppas det har gått bra för våra barn, ungdomar och ledare som har övernattat i Othems församlingshem i samband med Helg utan Älg. Hade gärna varit där och sprungit en Öppen klass.

GOF-BroEva! Jag har delat ut informationen om Orientera på Gotland till alla deltagare.
En fråga jag fick: - Heter det Furilden eller Furillen?
Jag drog till med något om en gammeldags stavning. Stämmer det?