lördag 16 april 2011

SM Sprintorientering - Kvalet klart

Det blev en kylig dag och när jag var som mest nerkyld blev det paus mellan 20-åringarna och 21-åringarna och jag kunde halta bort till Märtas för att köpa en macka och en kopp te. Lite varmare blev jag.
Solen försökte kanske att tränga fram emllan molnen men när den lyckades med det var klockan slagen fem och kvalet var över.

-Nu kommer solen fram, sa Biggles precis när jag tog kortet.
Hon var dagens banläggare.
Jag prickade av alla herrars bricknummer vid förstart 1. Många var taggade och stressade. Fick hålla fast i några pinnar för att hinna se numren. Kände hur en del av löparna skakade av .... Nja, vet inte varför. Nervösa? Superladdade?
Mest avslappnad var nog vår världsmästarinna Helena Jansson som skojade lite med mig och Monika innan hon joggade iväg till förstart 2. Superproffs?

Helena Jansson på väg mot mål för att vinna sitt kvalheat med 1.18.
Såg nästan ut som hon joggade i mål!
Två gotlänningar är i final imorgon. Alexander Nilsson i H 20 och Benita Hansson i D 21. Håller tummarna!
Kontroll tornhörnet.

Linnea tvåa!

Linnea blev "bara" tvåa i nattens SM-tävling.
"Bara".... Snacka om att vi har blivit bortskämda med hennes framgångar. Nej, det här var inte "bara" utan ett toppresultat som visar att Linnea efter ett långt år med en skadad höft är tillbaka och kan fajtas med världseliten.
Grattis Linnea!
Jag fortsätter hålla tummarna för dig.

Jansson vann. Antagligen var hon tillräckligt mörkrädd för att hålla hög fart och inte göra några bommar. Grattis till guldet Helena!

Bra gjort av våra gotländska ungdomar som har tagit tillfället i akt att få tävla på tuffa banor och mot hårt motstånd trots att de inte har någon chans till placeringar i toppen.

Om tre timmar skall jag vara på plats vid första förstarten. Den utlovade solen har inte ännut visat sig. Dålig stil!