söndag 23 februari 2014

Fler tidiga vårtecken

Blåsippor ...

... och vintergäck i grannens häck.
Snödroppar bland löven i björnbärsbusken.
Grannkatten vaktar sin dörr.

Årsmöte på vårens första dag

Väderspecialisterna säger att våren kom hit till ön igår. Samma dag hade klubben årsmöte och det kändes som ett bra sätt att starta det nya verksamhetsåret på.
Mötet tog lång tid och jag hörde lite gruffande från en del av orienteringsgruppens ledamöter. Lite självrannsakan hade kanske varit på sin plats eftersom den långa tiden till stor del på orienteringsgruppens som inte hade planerat sin verksamhet i tillräckligt god tid innan årsmötet.
Vår evigt unge Torbjörn Sköldefors fortsätter som ordförande. Det är jag glad för. Som egen företagare har han stort erfarenhet att se möjligheterna att få rätsida på klubbens ekonomi. Det är inte så ofta egna företagare engagerar sig ideellt, trots att det ofta är deras egenskaper som krävs för att driva en idrottsförening nu för tiden.Själv da ... Jo, jag skall hålla reda på vilka som blir klubbmästare. Vi har klubbmästerskap i samband med motionsorienteringarna tillsammans med de andra klubbarna. Funkar så där. Ofta verkar det som arrangörerna inte har koll på vilken typ av banor som skall läggas. Blir lite konstigt att utse klubbmästare på medeldistans när arrangörerna har lagt långdistansbanor. All information finns i GOF:s kalender och på hemsida så det är ren slöhet att inte följa det som är bestämt.

Jo, och så skall jag vara mentor för den yngsta gruppens ledare. Inte helt lätt eftersom all min 40-åriga ledaraktiva tid finns lagrad i min skalle.

Som sagt var ... våren är här och nu är det dags för en härlig vårpromenad trots att artrosvärken i högerfoten är näst intill olidlig.

PS Undrar vad Putin hade hotat de ryska 5-mils skidåkarna med? Sibirien?