fredag 3 oktober 2008

Brandgul trumpetsvamp plockade jag och Fiskgubben i Alaskogen i förmiddags. Det räckte precis till en smarrig svampsås. Föredrar trumpetsvamparna före trattisarna eftersom dom smakar bättre. En gång hittade Fiskgubben svart trumpetsvamp när vi var och letade svamp i Tyrestaskogarna söder om Stockholm. Den är luktade karamell! Ingen av orienterarna som deltar i Helg utan Älg lär väl hitta några trumpetsvampar eftersom det verkligen gäller att leta sakta och skärpa blicken ner mot backen. Men har man väl hittat en så brukar det finnas flera svampar på samma ställe.
OK Kolmården är största klubben i helgens tävling med 53 löpare anmälda. På deras hemsida läser jag att dom är 65 deltagare i resan och att dom skall bo på gamla kollot i Sandviken. Hoppas nu verkligen att det eventuella regnet inte skall förstöra deras upplevelse av Gotland och gotländsk orientering! På deras hemsidan hittar jag också att deras Linnéa Lidström är nominerad till Årets prestation vid SM för sin oväntade seger i Ultralång samt att deras tränare Peter Holgersson är nominerad till Årets tränare. För övrigt är det han som är tränare för Linnéa G och hon är nominerad till Årets komet för sina insatser vid EM och VM. Priserna delas ut vid Orienteringsgalan i Karlstad lördag den 18/10. Jag håller tummarna för Linnéa G!
Igår skrev jag ihop ett medborgarförslag och skickade till kommunen. Jag tycker att man skall anlägga en cykelbana mellan Rävhagen och Svaidestugan så att motionärer, skolelever, turister och våra medlemmar skall kunna ta sig från stan till stugan på ett enkelt, säkert och miljövänligt sätt.
Funderar på att göra en blomlista. Liljekonvalen kommer nog att hamna överst eftersom den är söt på våren, luktar gott och färgrann med sina frukter och vissnande blad på hösten. Funderar vidare..