lördag 14 februari 2009

Snön suger!

Igår var vi förhållandevis många som plaskade runt i skidspåren vid stugan. Såg en hel del som jag vet skall åka Vasaloppet om drygt två veckor. Att Uffa och Owe lyckas få till några spår med så lite snö är ett under. 0 grader och blöt snö innebar klister under skidorna men det blev både bakhalt och trögt. Dessutom frös snön fast under skidorna så jag fick stanna tre gånger för att försöka skrapa bort det som fastnade under skidorna. Efter 12,5 km orkade jag inte längre. Ann-Marie fortsatte att kämpa på. Hon skall ju åka betydligt längre än vad jag skall göra och behöver flera skidmil i benen.
Idag är det betydligt kallare men jag har inte tid med skidåkning. Först skall jag uppvakta en av våra äldsta orienterare i klubben, Hilbert, som fyller 80 år. Grattis! Därefter är det dags för vårt årsmöte. Det verkar som en av våra ungtuppar, Greger, blir vår nya ordförande. Nu är det upp till oss gamla att lära och stötta.
Ryggen värker lite så det är nog bra med lite vila. Tar nog ett extra yogapass nästa vecka för att få sträcka ut kroppen ordentligt innan Tjejvasan. Borde strecha bättre.....
SkidskytteVM i SydKorea. Vilket skämt! Barmark, plusgrader och konstsnö. Var liknande förhållande och konstsnö vid förra årets Tjejvasa. Som att "åka" i sorbé.
Snön suger!