onsdag 23 mars 2011

Orientering förr i tiden del 4

Träningsorienteringar
Vad jag minns så har det funnits gemensamma träningsorienteringar på Gotland från den tiden jag började orientera. Fortfarande arrangerar klubbarna gemensamma träningar men numera heter det Motionstävlingar.
Det skall dock inte förväxlas med den modernare varianten där det bara finns lättare banor för motionärer.
För några år sedan, kan ha varit två år, försökte jag lansera den den nya sortens Motionstävlingar i klubben för att tjäna lite pengar. Men det gick inte.
Även om vi skulle vilja hänga på alla nymodigheter som vi indirekt är med och beslutar om så kan vi inte göra mer än vi hinner med. Alla orienterare i klubben är redan upptagna som ledare, tränare och olika sorters tävlingsfunktionärer. Så det är fullt upp för hela gänget.


Då, förr i tiden, hade de flesta träningsorienteringar start och mål vid stranden. Jag gillade verkligen att få åka ut och springa på sommarkvällarna och sedan hoppa i sjön och bada. Det är starka minnen som smakar saft och macka med smält smör och kaviar. Gillar fortfarande det här med kvällsorientering vid stranden.
Den översta kartan är från Sanda vid Björkhaga stranden och den undre från norra delen av Ireviken (Svarthäll) i Hangvar.
50 000-delar och  svartvita kartor. Undrar hur lång tid det tog att hitta runt?