måndag 25 oktober 2010

Andra etappen - Petterssons dag!

Ännu mera regn.
Isak hittade ett vattenfall längs med banan och pappa Fredrik tog kort med mobilen. Även mamma Anna plåtade vattenfallet när hon skuggade lille Olof. Bilderna finns på klubbens hemsida http://www.svaideroma.se/.
Erik sprang på ordentligt och vann seniorklassen med flera minuter samtidigt som storasyster Jennie sprang upp sig från fjärde plats till första. Grattis till syskonen Pettersson!

Tävlingen gick i ett område några kilometer utanför Visby där vi brukade träna förr i tiden. Tittade på den nyreviderade kartan som skiftar i många nyanser av grön och konstaterade att många fina löpstråk och kontrollpunkter är gömda under den gröna färgen.
En del undrade varför vi hade valt det här området men det var i första hand en eftergift åt tidigare års deltagare som genom enkäter med mera har lämnat önskemål om tävlingsplats närmare Visby än tidigare. Och då blir det grönt eftersom skogsområdena nära Visby helt enkelt håller på att växa igen.
Banläggaren hade löst det gröna med att erbjuda rejäla omvägar för löparna så att de skulle slippa springa in i bråtet.

Vi klarade vårt mål att öka antalet startande barn och ungdomar i 10 av våra tävlingar med 10 procent. Vilket vi har gjort varje år sedan GOF:s GoOL-cup startade. Vi ökade lite mer än vad vi behövde men det känns lite tungt att vi skall fortsätta öka nästa år. Vi kanske får nöja oss med behålla medans de andra klubbarna får försöka öka för att komma upp i lika många deltagare som vi har?
Bra jobbat av våra barn, ungdomar och ledare!