onsdag 27 april 2011

Orientering förr i tiden del 10

Regionsmästerskap 1969
Som jag tidigare har berättat fanns det på den tiden en tävling som hette Regionsmästerskap och deltagare var ungdomar från Gotland, Stockholm, Östergötland och Södermanland.
I maj 1969 var vi 25 ungdomar som tillsammans med Folke Nyberg, pappa Tore, Anders Nilsson och eventuellt någon annan ledare som jag inte minns. Vi åkte kvällsbåt till Södertälje och därifrån skulle vi till Tierp för att tävla dagen efter. Resan fortsatte med att våra ledare började köra söderut vilket de upptäckte så småningom och fick vända och fortsätta norrut. Det blev en sen läggning och kanske inte världens bästa uppladdning.
I Tierp regnade det. Gick inte så bra har jag för mig. Vi åkte vidare till ett ställe som ett Ristorp norr om Rotebro där vi fick springa en träningsbana. Vi hann med ett besök på Skansen och Per-Inge (Ann-Maries Pelle) gick omkring och frågade: -Vart pla apa da?

På båten med ballonger.
Aina Österdahl, Ulla Nyström, Lena Nyström, Berith Wahlqvist och Åsa Runander.
Jag har något minne av att vi åkte buss från Skansen och på bussen kom Evert Larsson (värsta retstickan) och skrek att Marie-Lousie tar spiken. Inte kul! Jag fick alltså starta först i min klass. Kallt och regnigt. Inte kul det heller.
Visste inte alls hur jag skulle orientera med hjälp av höjdkurvorna och det var bara att följa kompassen och stega. Jag var ensam hela banan och kom först i mål. Trots en bom på tredje kontrollen och mina usla vägval räckte min tid till en sjätte plats vilket jag var rätt nöjd med.