måndag 30 mars 2009

Skall dom enas?

Sitter i stugan och lyssnar när representanter från klubben, VOK, Gute och GOF diskuterar hur vi skall göra med kartan runt Visby som består av olika kartor. Hur skall vi göra med upphovsrätten? Var får vi träna? När skall vi betala för att utnyttja andra klubbars kartor? Gänget verkar ha lite svårt att komma överens. Väntar med spänning...

Vill ha hit Lunds varma sol!

Skulle väldigt gärna ha tagit med mig hem det soliga och varma vårvädret som Lund upplystes av i går. Men, men... det mesta av snön är borta och så småningom blir det varmt här också.
Hittade Hälsans stig och motionsspår vid ett naturvårdsområde strax öster om Lund som heter Skrylle. Tog norra svängen av Hälsans stig ena dagen och södra svängen nästa dag. Eftersom det fattades en del skyltar och kartan inte hade med alla gator så blev det en del felvändor. Försökte använda eniros "mätavägen"tjänst för att få reda på exakt hur långa vändorna blev, men det fungerade inte som jag trodde så jag la ner det försöket.
Vid Skrylle finns en friluftsgård och restaurang . Fiskgubben och jag hann bara med en lunch men nästa gång vid besök hos Studenten så blir det motionsspåren också.
Idag blir det ingen träning. Har värk i höger fot, ben och höft. Det har pågått en längre tid men jag har trott att det skall ordna till sig. Har problem förut och vet att jag behöver inlägg. Men inläggen gör att fötterna hamnar för högt i skon och så känns det som om jag inte har någon markkontakt. För något år sedan satte jag mig vid InterSports skohylla i två timmar och provade olika löparskor med mina inlägg, med deras inlägg och utan inlägg. Till slut fastnade jag för den dyraste modellen utan inlägg men ett halvnummer mindre. Har varit jättenöjd med skorna och är inne på mitt tredje par av samma modell men problemen är som sagt var tillbaka. Måste skärpa mig nu och ringa vårdcentralen för en lämplig smärtstillande spruta, ortoped för långsiktig behandling och inläggskliniken för att se om det går att få till någon sorts smidigare skoinlägg.
Mycket orientering den här veckan: Extra Årsmöte med GOF ikväll, träning med gula gruppen imorgon, GI:s och SISU:s årsmöten på torsdagkväll, Nattinatta i Slite fredagkväll samt Broruset i Slite på söndag. Funderade tidigare på att springa en direktbana på fredag men hoppar över det så att jag inte skall ha så ont på söndag. Söndagens tävling är en medel och det skall jag nog klara. Vet att jag kan springa drygt 30 minuter innan det börjar värka.
Återkommer senare med Offensiv orientering och svensk orienterings egentliga attityd till motionsorienterare.