lördag 6 juni 2009

Gulvitt läger vid Kinner

Som man ser på bilden av Sigvalde träsk så har träsket en korvform. Från Etelhem och sydväst ut till Fardhem ligger det ett flertal träsk med samma form och på sidorna höga kullar med branter som stupar rakt ner. Just här innehåller den gotländska berggrunden ovanligt mycket revkalksten. Revkalksten är hårdare än lagrad kalksten och blev kvar som höga kullar när inlandsisen hyvlade av berggrunden och förde bort den lagrade kalkstenen. Flera av träsken är mer än 10 m djupa och djupast är Sigvalde med sina 16 m. Kändast är träsken vid Lojsta slott. Vid Lojsta arrangeras årets RM för veteraner. Undrar hur många fastlänningar som vågar utmana gotlänningen Gert Lundqvist på hemmaplan? Gert toppar H 60 i Sverigelistan. På åttonde plats finns dessutom klubbkompisen Kjell Skalberg. De lär bli svårslagna i Lojstaterrängen.
Gert och Kjell tävlar för Bro OK. Vid Bros klubbstuga, Kinnerstugan, har vi haft läger fredag till lördag för 15 av våra 25 barn i gula och vita gruppen. Som varande äldst i ledartruppen slapp jag övernattningen och anslöt mig idag. Tog vid efter lunchen och begav mig ut i snårskogen för att leka smyglekar med gruppen. Först blev det Snapphanar och därefter Sardinburken. Det är bra med olika lekar i skogen. På så sätt tränar man löpteknik, rumsuppfattning och uppmärksamhet. Och så är det kul också! Även brännboll och kurragömma är bra skogslekar.
Åt en våffla på Bruket vid Lummelunds grottorna på vägen hem. STORT MINUS till den stora högen med billig illasmakande storplastspannssylt!
Jo, jag skriver blogg när det är fotboll på tv. Tycker alltid att det är lite nervöst när Sverige spelar och kikar bara med ett öga medan jag pysslar med annat.
Å nu gjorde Danmark mål så nu vet jag inte om jag pallar mera.