söndag 17 maj 2009

Brand i Garda

Gick upp, satte på radion och fick höra på riksnyheterna att Garda skola hade brunnit ner. En sån bedrövelse! Som lärare vet jag hur mycket en skola betyder inte bara för personalen men även för eleverna och bygdens folk. En stor del av elevernas liv är nu helt borta! Huset, skolgården, arbeten och all dokumentering med varje elevs framsteg. Dessutom var skolan, som togs i bruk 1994, en av Gotlands finaste skolor. Räddningstjänsten lyckades rädda idrottshallen men...
Brand gör mig rädd. Sommaren 1992 satt vi här hemma på första parkett när elden for fram som en galning från Torsburgen åt väst, nord och öst. Sveriges största skogsbrand som brann i flera dagar. Studenten och Dottern vägrade i många år att besöka Torsburgens backar och grottor. Jag saknar den skogen ännu .

Skönt att gårdagens arrangörer var så flexibla.
Stort tack till er i VIF Gute SOK för att ni på ett smidigt sätt såg till att barnen Mellberg fick vara med i tävlingen trots att deras mamma hade glömt att anmäla sina barn.
Tack också för att alla deltagare fick pris!
mvh
Marie-Louise och de andra ledarna i Svaide Roma


Skall nu iväg och springa 42 minuter i skogen söder om Torsburgen. Som tur var vände inte vinden och elden åt det hållet.