söndag 10 april 2016

Snubbel i Lummelundaskogen

Det var Broruset idag. Så här års brukar det vara gråkallt men inte idag. Riktigt fint väder!
Och Brorusets målplatser brukar mest vara steniga men idag var vi på en fin glänta ganska nära stranden vid Lummelunds bruk.
Blåsippor, vitsippor och citronfjärilar underlättar när jag plåstrar om höger knä som fick sig en smäll i en sten när jag snubblade i ett rostigt fårstängsel som låg där på marken bland allt det andra vissna, torra och lika bruna.
Som vanligt hänger inte höger fot med när hjärnan säger "gena".

Högerklicka, öppna i ny fil och förstora så ser du bättre!
Valde ÖM 7 när jag noterade att vägen upp backen ovanför grottorna gick längs med en stig.
Hade lite pyssel med att hitta meridianerna när jag la ut kompasskursen till trean och femman. Borde ha tagit tumkompassen istället.
Snubblet inträffade på väg från nian. Trodde aldrig att jag skulle ta mig upp men jag är ju van med det här att ramla så efter en lång stund kom jag upp på benen igen.

Stenen - sista kontrollen.
Per-Inge och Anders firade 50 år som orienterare. 1966 i samma klubb VIF Gute (eller IF?) och 2016
är Per-Inge klubbens banläggare och kartritare och Anders är ordförande i Trosabygdens OK.På tröjan ser man deras första tävling, Suderträffen den 10:e april 1966 ute på Näs där alla vindkraftverk snurrar idag.
Anders har skrivit att klassen var PP (Pojkar Par), att han och kompisen bröt samt att det är fel bana (YJ 6,7 km).
Själv har jag en karta från Nisseviken där det står att det är min första tävling och det borde ha varit en Suderträff. Men jag vet inte. Vet bara att jag sprang min första Korporientering 1966 vid Sjauster och att klubben bildades det året så tävlingskartan kan troligen inte vara från 1965.
Alltså borde jag också fira 50 års jubileum i år jag också!
Kanske ...

PS "Pojkarna" påpekade noggrant att dom slog mig idag. Ränder går aldrig ur.