onsdag 1 juli 2009

Varför är ni inte här SOFT?

Almedalsveckan pågår för fullt med massor av olika föreläsningar och seminarier. Lär visst vara fler än 1000 stycken.
Har fått inbjudan till några stycken, bland annat från Svenskt Friluftsliv vars seminarier och aktiviteter har temat "Mera friluftsliv - bättre folkhälsa". Svenskt Friluftsliv är en paraplyorganisation för 21 ideella friluftsorganisationer i Sverige som tillsammans har 1,7 miljoner medlemmar, varav 300 000 är barn och ungdomar. Tillsammans består organisationerna av närmare 10 000 lokala och regional föreningar.
Svenska Orienteringsförbundet är en av dessa organisationer. Med tanke på alla rapporter som visar hur viktigt det är på olika sätt för oss människor att vistas i naturen så tycker jag det är konstigt att SOFT inte finns med den här veckan och marknadsför vårt stora motionsutbud. Här finns verkligen tillfälle att få berätta för politiker och andra beslutsfattare om hur människor kan komma ut i den livsviktiga naturen med hjälp karta, kompass och alla oss andra orienterare.
Och dessutom... i gamla tullhuset på hamnen... bästa läge för spontana besök!

Studenten och jag tog en kort sväng förbi Almedalen och hamnen igår. Skulle kunna skriva en "namndropping" här men det orkar ingen med.