söndag 3 april 2011

Orientering förr i tiden del 6

Skolorientering

Med den här kartan var vi på skolorientering någon gång under åren på mellanstadiet.
Punktorientering vid Slätflis.
Jag var mera van vid "moderna" 50 000-delar och var jättesur för att jag inte klarade av att sätta punkten rätt vid sankmarken söder om i:et i Slätflis.
Är fortfarande inte säker på att läraren vid kontrollen hade rätt eller om det var jag.

Idag arbetar jag på skolan vid å:et i Gråbo.
Förra året gick banorna vid andra etappen av Helg utan Älg i området. Grön - grönare - grönast!

Trippel för Bergman

Juniorvärldsmästaren och förstaårssenioren Gustav Berman visade i helgen vem som är bäst och tog hem segern i helgens tre tävlingar. Grattis till honom!
I gårdagens segerintervju i Radio Gotland hörde vi en mycket glad Gustav som ser fram emot Sprint-SM i Visby. Visby, med sina medeltida gator, ser inte ur som andra välplanerade städer i Sverige så han tror det blir en rolig tävling.
Fortsatt lycka till!
Många duktiga juniorer har också deltagit i helgens tävlingar. Men idag gick segern till Gotland! 16-årige Simon Kappel segrade i H 18. Grattis Simon!
Simon skall också springa SM:et och hoppas det går lika bra den helgen.

13.05 sprack molnen upp och solen lyste över ett ganska öde Mulde ridhus i Fröjel. Det var bara arrangörerna, jag och några andra sölkorvar som var kvar.
Kom precis i tid till anmälan, bommade tvåan, ramlade på väg till tian och dängde vänster knä i en sylvass sten, orkade nästan inte ta mig i mål, bytte om i bilen, såg på resultaten, fikade, försökte få reda på om Christoffer hade kommit i mål eftersom arrangörerna inte hade hans målstämpling, kollade resultaten igen.

Tröstade mig med en glass i Klinte. En päronglass.