söndag 28 september 2014

Semester med Vilde

Pappas macka ser intressant ut!

Bäst att försöka med snabba ryck!

Vilde är snart 4,5 månad och hans största intresse är att stoppa det mesta i munnen, framför allt händerna och fötterna. Leksaker och allt annat som ser spännande ut skall in. Ibland duger det att suga på läppen. Men det där som mamma och pappa stoppar in i sina munnar verkar extra spännande och Vilde blir lite sur när det han har siktat in sig på bara försvinner.
Dottern fyllde år och jag var på besök hos lilla familjen. Jag fick vara med på Vildes första dag på öppna förskolan. Det var helt fantastiskt att se honom kolla in de andra barnen och sedan rulla runt på den stora lekmattan utan att vara blyg eller rädd. Det blir bra för honom och Dottern att träffa andra barn och föräldrar någon gång i veckan.
Vi passade också på att leta reda på bra spår att promenera med barnvagnen i. Vi hittade också den lokala orienteringsklubbens stuga och spår. Det var inte helt lätt. Tycker det verkar vara många orienteringsklubbar som är större än våran men har uruselt med information om klubbstugor och spår på sina hemsidor.
Men nu vet i alla fall Dottern vart hon skall ta vägen för att slippa asfalt!

Semestern skulle avslutas med en orienteringspromenad tillsammans i Mälarmården. Jag avstyrde utflykten eftersom Vilde inte gillar att åka bil och Dottern är som många andra bebismammor mycket trött. Istället blev det några timmar i Stockholm. Lika svettigt, frustrerande och dyrt som vanligt. Förstår inte varför jag utsätter mig för det.

SM-stafett idag. För första gången på drygt 30 år hade vi med ett juniorlag. Det gick inte lätt för grabbarna men de tog sig runt. Bravo!