lördag 31 oktober 2009

Hockeyspelare=riskgrupp?

När jag häromdagen hörde på radion att Leksands hockeyspelare hade fått influensavaccin före riskgrupperna tänkte jag: -Nu går Systerdalkulla i taket.
Leksand är en liten kommun som lever stort på alla turister som i stort sett året runt vill komma dit och titta på de röda stugorna. Och det är man ganska malliga över. Känns som de är mera patrioter än oss gotlänningar.
Dessutom utnämnde AB för något år sedan Leksand till Sveriges mest framgångsrikaste idrottskommun. Men trots att att så många leksingar är framgångsrika idrottare så är det bara hockeylaget som räknas bland kommunpolitikerna och företagarna. Listan på favörer är lång. Enligt Systerdalkulla.
Så nu när vi skulle träffas i Linköping på Jockes 30-årsdag så väntade jag mig en lång utläggning om det inträffade. Men Dalafamiljen höll en låg profil och viskade något som lät som om de skämdes över att vara Leksandsbor. Hmmm!
Vidare läste jag i dagens tidning att hockeylagets läkare hade beställt hem 50 doser till riskgrupper med motivering att många av hockeyspelarna har astma. Jo,jo...
Kanske inte så bra att spela hockey inomhus. Skall våra skattepengar gå till en idrott som gör utövarna astmasjuka?

Undrar vart fotoöverföringssladden gömmer sig?