måndag 14 mars 2011

Orientering förr i tiden del 1

Första tävlingen jag deltog i var Korp-orienteringen 1966 vid Sjauster. Då var jag 11 år och vattnet i myrarna var mycket högt. Vi hade inte lärt oss att springa runt omkring så jag minns den tävlingen som mycket kall och våt.
1967 sprang jag i parklass med min kompis Imma. Speciellt minns jag en vårorientering vid Nisseviken på södra Gotland där vi spikade alla åkerhörn samt en tävling i Fårösund där vi var ute i skogen i tre timmar. Min mamma var mycket nervös!
Jag vet att jag har sparat kartorna från den tiden men hittar dom inte just nu. Troligen ligger dom i förrådet men har jag otur åkte dom med i den stora kartslängningen. Letar vidare när det blir varmare.
Det får bli en bana från 1969 istället. (Färgen blev lite för skarp.)

Gemensamt KM 17/8 1969

50 000-del. Egen karta där pappa Tore hade fyllt i meridianerna med röd bläckpenna för att det skulle vara lättare att lägga ut kompasskursen. Egen inritning av banan ingick i tiden.
Jag startade sist och var ifatt de andra tjejerna vid fjärde kontrollen. Vi hade lite svårt att hitta den och var säkra på att den var felplacerad. När vi kom i mål gick vi med mig i spetsen till sekretariatet och klagade men fick aldrig något besked om hur det var med den kontrollen. (Redan då...)


Gotlands Folkblads orienteringsjournalist, Mats Aldenroth, skrev en hel sida med text, bilder och resultat. På bilden syns jag och tre ynglingar men i texten skriver han mest om alla damsegrare. Damernas klass vanns av Ingegärd Malmqvist, Oldgirls av Sylvia Bendelin, Damjuniorer av Ann-Christin Söderberg, ÄF av Birgitta Johansson och i Par flickor segrade Ann-Marie och Gunnel Ahlgren (tiden var 2.13.20).
Jag vann YF och min tid var 35.11.
Vi hade samma bana, jag och Ann-Marie. Det brukar vi ha nu för tiden med, men det är alltid hon som har den snabbaste tiden.