tisdag 2 september 2008

Jag är rätt nöjd med Tjejmilen. Mitt mål har varit att orka jogga hela milen och det klarade jag. Men som den tävlingsmänniska som jag är ville jag naturligtvis komma under timmen. Det gick inte. Min tid blev 1.00.25. Om jag hade satt på mig min klocka är jag säker på att jag skulle ha klarat det. Nedförsbackarna tog lite för lång tid eftersom många löpare bromsade istället för att löpa ut och så kunde jag ha börjat spurta mycket tidigare. Får väl göra om det. Cilla sprang med sitt skadade knä. Strongt gjort! "Jagorienterarbaraförattinteblitjock"s tid blev 56.17. Det var hon inte nöjd med, men det tycker jag var en ok tid. Hon har varit infekterad i flera veckor under sommaren. Idag har hon börjat träna till Halvmaran. Hoppas hon klarar av att träna i vinter. Det brukar vara svårt på grund av köldastman. Karin S var snabbast av de jag känner som var med och hennes tid blev 54.07. Mycket bra gjort!
Orientering i fredag till idag tisdag: Fredags - Jag och Fiskgubben plockade in resten av kontrollerna från torsdagens träning. Vi såg fjällskivlingar, champinjoner och tallriskor. Glömde nämna följande blommor: gulmåra, vit fetknopp, blåeld, ärenpris, solvända och ljung.
Lördags - Planerade tisdagens träning för gula gruppen. Måndags - Styrelsemöte vid Svaide där Niklas bland annat presenterade skidgruppens planer på en konstsnöanläggning vid stugan. Kollade på resultat från helgens Elitserietävlingar. Linneá ligger sammanlagt på tredje plats. Det är nästan overkligt men en gotländska bland de bästa orienterna i Sverige och deltagande i EM och VM. En overklig verklighet. Våra gotländska förutsättningar att bli elitorienterare som klarar av att orientera i terrängtyper med höjder är i stort sett obefintliga. Hoppas det fortsätter att gå bra för Linnéa. Undrar varför inte VOK rapporterar till våra tidningar om Linnéas resultat?
Idag - Tränade gula gruppen. Linjeorientering i tre slingor med sportident. De skulle träna på tumgreppet samt gena och snedda.
Studenten flög till Linköping idag för att packa sina saker för att flytta till Kristianstad för studier i Lund.
Nya till 25-manna är Nina, Karin A och Mirjam.