onsdag 1 januari 2014

Typ ... Gott Nytt År! ... och bilder från förra året.

2013 januari - maj
Snö, tö och skidåkningEn vanlig vinter här på ön växlar det mellan snö och tö under hela vintern. För min del blev det alldeles för få tillfällen till skidåkning. Vill väldigt gärna att det skall vara snö och kallt under hela januari och februari.

Stranden och solen


I mars när solen färgar himlen över sjöen med många olika nyanser kan jag bara inte låta bli att gå ner till stranden och fotografera. Jag struntar i det banala med solnedgångar och gör som jag känner för.

Orientering med barnenI nästan 40 år har jag varit ledare för barn och ungdomar som vill orientera. Det har varit roligt men jag är ju inte riktigt kurant för att kunna vara med. Men orientering blir det på arbetstid. Förskoleklassen får lära sig några karttecken och leta efter Olfars borttappade nycklar. Ettorna och tvåorna får lära sig fler karttecken och att passa kartan samt att hitta runt en kort grön bana.
I maj arrangeras Lillkorpen som är en stor tävling för barn som jag har tagit initiativ till. Många av våra elever deltar och det är alltid lika kul att se alla sprittande ben i vårsolen. I år arrangeras Lillkorpen för 40:e gången!

I naturen på fritids 
På fritids där jag arbetar har vi nära till naturen. På andra sidan vägen har vi ett fint gotlandsänge där vi kan leka och lära barnen massor om naturen. En dag på våren, när fagningsblommorna blommar, räfsar eleverna och lärarna tillsammans med hembyggsföreningen i änget. När fagningsröken ligger tätt mellan trädstammarna i änget känns det verkligen att våren är kommen.
När våren kommer vaknar myrorna och förskoleklassen målade bakgrund med svampar, myror med fingeravtryck och sedan limmade dom barr på bilden till en stack.
Våren svängde fort från kallt till varmt och då är det skönt att det finns vatten att svalka sig med medtaget till kojskogen. Albin ville att jag skulle fånga vattendropparna. Inte helt lätt.

Stranden och fåglarnaDet är säkert lika banalt att fotografera fåglarna som det är med solnedgångarna. Men det struntar jag också i. Det är bara spännande att sitta på "vår bänk" och titta på storskrakarna, svanarna och alla andra sjöfåglarna och ibland få tillfälle att hitta ett fint motiv att föreviga.