Tänk, vad en del människor är påhittiga.
Om man till exempel har ett änge som man inte kan gå ut i eftersom det är fyllt med illaluktande ramslök så plockar man några blad och knoppar och sedan hittar man på att det är en delikatess.
Å hej hopp! Så tar vi bra betalt...
400 kr per kilo för bladen och 1000 kr per kilo för knopparna.
Å vips finns det fullt med recept i alla sorters tidningar innehållande delikatessen ramslök.
Tänker på en gammal sång... Allting går att sälja med mördande reklam...
Bild från gotland.net
2 kommentarer:
Hej!
Har du en aning om vad man använder keiplök till? Vi plockade när vi var på Gotland. Planterade och den växer bra men vi är osäkra på vilken del vi ska använda och hur.
Hej! Det vanligaste är att man gör en soppa på kaipen. Går också bra att använda som purjolök. Det är själva bladen (som ser ut som gräs)som används.Googla på kaipsoppa så hittar du olika recept.
Skicka en kommentar